Jabłka na odchudzanie http://zdrowszeznatury.pl

Jabłka na odchudzanie

Jabłka na odchudzanie
34 głosów, średnia 4.54 (ocena ogólna 83%)

jablka na odchudzanieJabłka na odchudzanie to najprostszy i najtańszy sposób na zrzucenie wagi.Jedzenie tego owocu pomoże Ci chudnąć każdego dnia! 

Czy jabłka naprawdę pomagają zrzucać wagę? Zgodnie z wynikami najnowszego badania przeprowadzonego przez dr Guilianę Noratto z Uniwersytetu Waszyngtońskiego, jednoznacznie wynika, że zdecydowanie tak.

Jak jedzenie jabłek wpływa na redukcję wagi?Jabłko zawiera n błonnik, który razem ze związkami polifenoli pozostaje niestrawiony. Podczas przesuwania się treści pokarmowej, w jelicie grubym dochodzi do korzystnej dla organizmu fermentacji, w wyniku której zostaje przywrócona równowaga mikrobiologiczna. Przewlekłe stany zapalne zmniejszają się, a jednocześnie zwiększa się uczucie sytości.

Poza tym jabłka mają niebagatelny wpływ na funkcjonowanie układu odpornościowego, zmniejszają ryzyko wystąpienia udaru i cukrzycy, obniżają wysoki poziom cholesterolu i usprawniają funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego. Jabłka na odchudzanie sprawdzają się doskonale w każdej postaci, chociaż zdecydowanie najzdrowsze są te naturalne, spożywane bez żadnego przetwarzania.

Dlatego warto jeść nawet 3 jabłka dziennie, koniecznie ze skórką i na surowo. Gotowanie, pieczenie czy duszenie jabłek niszczy zawartość polifenoli, a bez ich obecności nie dojdzie do korzystnych procesów fermentacji.

Jeśli nie lubisz jabłek na surowo, wypróbuj ten przepis.

Kasza jaglana z jabłkami i cynamonem

  • 3/4 szklanki kaszy jaglanej
  • ok. 2 szklanek wody do gotowania
  • 300 g jabłka (2 małe lub 1 bardzo duże)
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 suszone śliwki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego lub oleju lnianego
  • pół szklanki żurawiny
  • 1 łyżka nasion słonecznika
  • opcjonalnie – 1/4 szklanki mleka kokosowego

Kaszę jaglaną przepłukać i ugotować w wodzie pod przykryciem czas gotowania to 10-15 minut. Odstawić na chwilę do ostudzenia, odlać ewentualny nadmiar wody. Jabłek nie obierać, oczyścić i zetrzeć na tarce, dodać wiórki, suszone owoce, jogurt, miód oraz cynamon. Wymieszać i dodać mieszaninę do lekko ostudzonej kaszy. Połączyć ze sobą wszystkie składniki i zajadać na ciepło lub spakować do pojemniczka jako lunch do pracy.

Polecane produkty:

Błonnik jabłkowy
Sacha Inchi ( Plukenetia volubilis ) http://zdrowaznatury.pl
Błonnik jabłkowy
Działa odchudzająco i wspomaga proces utrzymania prawidłowej wagi. Pomocny w hamowaniu głodu.
Zobacz…

SlimXL – kuracja odchudzająca

L-karnityna pomoże ci zbudować mięśnie http://zdrowaznatury.pl
SlimXL – kuracja odchudzająca
Z dnia na dzień schudniesz, tracąc po kolei wszystkie zbędne zapasy tłuszczu z każdej części ciała: z podbródka, ramion, pleców, brzucha, ud, bioder, pośladków!
Zobacz…