Niskokaloryczna zupa z dyni http://zdrowszeznatury.pl

Niskokaloryczna zupa z dyni

Niskokaloryczna zupa z dyni
21 głosów, średnia 4.00 (ocena ogólna 77%)

Niskokaloryczna zupa z dyni http://zdrowszeznatury.pl

Smaczna, sycąca i niskokaloryczna zupa z dyni. Taka właśnie może być ta coraz popularniejsza zupa. Teraz, kiedy sezon dyniowy w pełni, warto wykorzystać to smaczne warzywo, by przygotować coś pysznego a jednocześnie odżywczego.

Składniki:

45 dag obranej ze skórki i pokrojonej dyni

1 średnia cebula cukrowa

2 średnie marchewki

800 ml bulionu warzywnego

sok z jednej pomarańczy – bez pestek

łyżka masła 82% tłuszczu

3 dag świeżego imbiru

150 ml niesłodzonego mleczka kokosowego

2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

łyżka kolendry

sól i pieprz do smaku

Niskokaloryczna zupa z dyni – zobacz, jak ją przygotować:

Cebulę i marchewki obrać a następnie pokroić w kostkę. Imbir obrać i drobno posiekać. W garnku zarumienić cebulę, dodać do niej dynię, masło, marchewkę,2/3 przygotowanego wcześniej imbiru i 2 łyżki soku z pomarańczy. Smażyć około 5–7 minut. Zalać bulionem warzywnym, przykryć, gotować do miękkości jeszcze około 10 minut.i zdjąć z ognia. Po chwili dodać 1/3 imbiru, sok z pomarańczy, mleczko kokosowe i wszystko zmiksować na jednolitą masę. Po zmiksowaniu gotować jeszcze ok. 8 minut na małym ogniu. Przed podaniem posypać kolendrą.

 

Polecane produkty:

Błonnik z gorzkiej pomarańczy
Niskokaloryczna zupa z dyni http://zdrowaznatury.pl
Błonnik z gorzkiej pomarańczy
Po drugie składniki gorzkiej pomarańczy hamują apetyt – zawierają synefrynę, oktopaminę i inne stymulanty, dzięki którym człowiek traci na wadze.
Zobacz…